Vila-seca estrena l'Oficina d'Atenció Ciutadana

L'Oficina d'Atenció Ciutadana de Vila-seca ja és una realitat. Es tracta d'una de les apostes d'inici de mandat de l'equip de Pere Segura, enfocada a centralitzar tots els serveis de primera atenció.

Fins ara, els vila-secans havien d'anar a l'Ajuntament per dur a terme tràmits com el registre al padró o demanar permisos d'ocupació de la via pública.

L'oficina és una peça clau en el procés de flexibilització de l'administració municipal, juntament amb la potenciació de la seu electrònica.

En aquest sentit, es vol apostar per una transició digital pausada i acompanyada. És per això que a l'OAC hi ha un punt d'autotràmits perquè els funcionaris guiïn les persones que volen acostumar-se a utilitzar l'ordinador per aquesta mena de casos.

OAC vila seca 2022

L'oficina compta amb cinc treballadors del consistori, però podrien arribar a ser-ne vuit en moments de major activitat administrativa. L'objectiu de tots ells és realitzar tràmits senzills i aplanar el camí de cara als més complexos, que completaran els diversos departaments de l'Ajuntament.

El projecte de l'OAC ha tingut un cost d'uns 300.000 euros, si es compta la compra del local per part del consistori. L'horari d'atenció és de matins, sumant la tarda de dilluns a partir de l'octubre.