Així funcionarà el nou servei de brossa de Vila-seca

La sessió del gener va donar el vistiplau al contracte a 10 anys, per 44 milions, del servei de recollida, neteja, transport i gestió de residus a Vila-seca. Un tràmit administratiu, però que ha permès conèixer detalls del projecte. S'instal·laran illes emergents al nucli antic: contenidors durant hores concretes del dia per endreçar l'espai, buidar-lo d'abocaments i allunyar-lo de sorolls i males olors. L'equip viari renovarà la flota i adquirirà noves eines, també el servei de platja. 

L'horari de la deixalleria mòbil s'implementarà i comptarà amb el suport de mini deixalleries, també ambulants. S'acabarà amb els contenidors sota terra i s'habilitarà una 'App' per gestionar incidències. El ple va votar-hi favorablement a excepció de Decidim, que va abstenir-se, lamentant que no s'adeqüi cap iniciativa de recollida porta a porta..

L'altre gran tema del dia va ser la suma de noves àrees de zona blava a La Pineda, amb uns 250 aparcaments més, i la creació de més de 400 places de zona verda amb accés gratuït per als empadronats. També s'activarà un aplicatiu mòbil d'accés al servei.

CAP 29 gener

Es vol donar resposta a l'elevada demanda d'aparcament, sobretot durant la temporada turística. A Vila-seca, s'explotaran els dos pàrquings ara en desús: el del CAP i el de la Riera. Vila-seca en Comú va votar en contra del punt perquè considera que la gestió hauria de ser municipal. 

Els comuns, a banda, van rebre el suport de la resta de grups en la moció en què demanaven la catalogació i protecció dels arbres singulars i les masses arbòries d'interès local. 

Un ple de Vila-seca que va tirar endavant reajustaments pel que fa a la normativa d'ajuts econòmics d'emergència social i a la creació d'un servei de teleassistència gratuït per als majors de 85 anys, així com l'habilitació d'un reglament de participació ciutadana. Vila-seca en Comú va abstenir-se en aquests dos darrers aspectes perquè, expliquen, són poc ambiciosos.