El Cós de Sant Antoni, diumenge a TAC12

L'explicarem aquí, com cada any, amb la transmissió de cadascuna de les 3 curses d'aquesta cita esportiva única a Catalunya. La viurem des del Circuit Hípic de la Torre d'el Dolça. Per fer la prèvia hem parlat amb el vila-secà que millor coneix el món del turf, el Xavier Xatruch.

Ens trobem aquí, al jardí del Castell, i aviat ell rememora històries d'aquelles antigues curses a l'actual urbanització que conviu amb l'emblemàtic tresor vila-secà. El Cós de Sant Antoni se celebrava justament aquí. L'últim cop va ser el 23 de gener del 2000. Aquesta vegada Xavier Xatruch no ha inscrit cap cavall per al Cós de Sant Antoni. El viurà d'una manera diferent, inusual.

I ens explica qui pot ser el favorit de l'edició d'enguany en què, a partir de dos quarts d'una es viuran les tres curses de l'única cita del turf català que compta amb l'autorització de la Societat de Foment de Cria Cavallina i considerada patrimoni festiu de Catalunya.

L'origen del Cós ens remunta al segle XIX i des del 2001 la Torre d'en Dolça és el punt escollit per desenvolupar una cita que atreurà 10.000 espectadors durant la matinal de diumenge. Es repartiran 25.000 euros en premis amb dues curses de 1.700 metres i una, la principal, de dos quilòmetres i mig. A dos quarts de set de la tarda i a dos quarts d'onze de la nit, recuperarem el Cós de Sant Antoni aquí, a la televisió pública del Camp de Tarragona.