Vila-seca recupera l'esperit festiu de Sant Antoni

El físic i enginyer Josep Maria Martorell va tenir l'honor de donar el tret de sortida a la Festa Major de Sant Antoni de Vila-seca. El pregó va ser una lliçó magistral del director associat del Centre de Supercomputació de Barcelona, que va aprofitar per reivindicar el paper del territori en el desenvolupament tecnològic.

Un dels plats forts del primer cap de setmana de festes va ser el de la Nit del Foc, amb el correfoc petit i el Ball de Sant Miquel, que estrenava la renovada figura de l'Arcàngel.

Els Diables vila-secans van culminar la vetllada amb un correfoc pels carrers del municipi. El seguici també va recuperar la itinerància. Va sortir en cercavila del Castell i va travessar el nucli antic fins a la plaça de l'Església.

Caval alat vila seca 2022

L'única diferència respecte als anys prepandèmics va ser l'eliminació de les tandes de lluïment que es feien en les zones amples del recorregut. Per contra, cada colla va fer un breu ball a la plaça de les Voltes i la ballada final davant de l'església.

Els actes de la Festa Major de Sant Antoni s'allargaran fins diumenge que ve. Divendres torna la cursa i la milla local que organitza el Club Atletisme Vila-seca, mentre que dissabte se celebrarà la trobada de gegants i grallers i la gran carretillada de la plaça d'Estudi.