5.000 persones reconquereixen el Cós de Sant Antoni

La tornada d'aficionats al circuit hípic del Parc de la Torre d'en Dolça és l'alegria d'una cita amb cavalls d'altíssim nivell i en què el local, Sound Of Victory, ha esgarrapat un podi en la prova estrella de la jornada.

El Cós de Sant Antoni del 2021 només va poder seguir-se a través de TAC12 i el del 22, com ha de ser, des de la corda exterior i també per la tele. Molt bona xifra d'assistència, 5.000 persones, al pulmó verd de Vila-seca i malgrat que, enmig de la sisena onada, part de la població viu literalment confinada.

14 exemplars repartits entre les tres curses i un gran favorit i vencedor del Gran Premi Ajuntament de Vila-seca, Legionario. Tant ell com el seu preparador, el duc d'Alburquerc, són 'hors catégorie' del turf a Espanya. Preciosa lectura local sobre 2.500 metres de recorregut perquè el representant vila-secà, Sound Of Victory, va ser segon: la grata sorpresa de la jornada.

cos 17 gener

Nayade i Adaaylight Dancer van emportar-se les altres dues propostes competitives, els premis Parc de la Torre d'en Dolça i Patronat Municipal de Turisme, respectivament, amb distàncies de 1.700 metres. El Cós és tradició, esport i l'ànima de l'especialitat a Catalunya, fix a l'hipòdrom de la Torre d'en Dolça des del 2001.

Un Cós que se celebra habitualment el primer diumenge posterior a la diada de Sant Antoni, no pas enguany per evitar que s'allunyés excessivament de la jornada festiva d'aquest dilluns.

El Cós pot recuperar-se íntegrament al web de TAC12, present des del 2010 i amb una cobertura de màxims per viure l'esport de pressa, ben a poc a poc, a peu d'arena i des de l'aire.