El Cor Jove Nacional de Catalunya acomiada amb un gran concert de Reis el seu director i cantaires

 

Xavier Pastrana ha dirigit el cor que canvia de formació en cada edició per tal de donar oportunitat al jove talent.

Aquesta trentena de cantaires formen part de la formació d'enguany del Cor Jove Nacional de Catalunya, un cor que cada any canvia els nois i noies que s'han seleccionat per tal de donar oportunitat a nou talent en cada edició. Les actuacions d'aquest cor són el resultat d'un Stage de formació on els joves seleccionats treballen durant quinze dies per aconseguir ser una formació de cant d'alt nivell. Les dues darreres edicions d'aquesta estada de formació s'han celebrat a Vila-seca i Xavier Pastrana n'ha sigut el director.
Pastrana té un llarg recorregut no només com a músic i compositor, sinó també assolint la direcció de diferents formacions des de fa més de vint anys. És director artístic del Cor Sant Esteve de l'Auditori Josep Carrreras de Vila-seca i també va jugar un paper molt important en la creació musical del conservatori del mateix auditori. També ha guanyat diversos reconeixements com els "Premis Ciutat de Reus de Composició de Corals Infantils" o el premi "Orfeó Manresà".

El Cor Jove Nacional de Catalunya també canvia els directors en cada edició però Xavier Pastrana ha tingut la sort de dirigir-lo durant dos anys. Director i cantaires han tingut l'oportunitat d'acomiadar-se de la cinquena edició del Cor en un concert de Reis extraordinari que s'ha celebrat a l'Auditori vilasecà.