Adif també instal·larà pantalles acústiques a Vila-seca

Adif també instal·larà pantalles de protecció acústiques al tram urbà de la línia ferroviària que passa per Vila-seca. L’empresa que la gestiona ja ha engegat l’estudi d’impacte de la mesura per avaluar la seva viabilitat. Respon a una demanda de l’Ajuntament de Vila-seca, que tot i això adverteix que l’impacte visual de la mesura ha de ser mínim per donar-li el vistiplau.

Adif contempla la construcció de proteccions acústiques al voltant del tram urbà de la línia ferroviària que passa per Vila-seca. En resposta a la petició expressa de l’ajuntament de Vila-seca, l’empresa que explota la línia ja ha licitat, per la redacció del projecte que les ha de definir en un termini de dotze mesos i per 356.000 euros.

Es preveu aïllar amb barreres sonores el tram de via que travessa la població des de la zona de la Canaleta fins al pont de l’avinguda de Ramon d’Olzina. El consistori vila-secà aplaudeix d’entrada la iniciativa, tot i que espera que l’estudi tingui en compte també l’impacte que la mesura pot tenir en l’entorn urbanístic.

Poblacions com Tarragona o Torredembarra ja han presentat al·legacions als projectes de construcció de barreres sonores que Adif ha presentat als seus municipis per l’impacte que suposarien per les seves dimensions.

A Vila-seca, Adif justifica la necessitat de construir aquestes barreres aïllants per minimitzar les afectacions als ciutadans per l’augment del nivell d’impacte acústic en zones residencials arran de l’increment significatiu del nombre de trens en circulació, especialment de mercaderies  des de l’entrada en servei de la variant de Vandellós del Corredor Mediterrani, ara fa una mica més d’un any.

A banda de les barreres acústiques, l’Ajuntament de Vila-seca també ha demanat la reobertura i la millora del manteniment i accessibilitat de l’estació de la localitat.