El Castell de Vila-seca acollirà una exposició permanent del fotoperiodista Agustí Centelles

L'obra del fotoperiodista valencià, Agustí Centelles ,protagonitzarà la segona proposta de la Fundació Vila Casas al Castell de Vila-seca. S'estrenarà el 18 de febrer i farà un repàs fotogràfic per la Guerra Civil.

"Testimoni d'una guerra", 1936-1939, és el recull de part del treball d'Agustí Centelles durant la Guerra Civil a Espanya. Centelles va modernitzar el fotoperiodisme a Catalunya durant la dècada dels 30 aprofitant els avenços tecnològics per revolucionar la manera de captar l'essència d'aquella realitat. Ell mateix va definir-se com al primer reporter gràfic a fer política des de la fotografia. Va recórrer els principals punts del conflicte bèl·lic acompanyat d'una càmera Leica.

Algunes d'aquestes instantànies són les que s'exposaran, des del 18 de febrer, a l'espai permanent del Castell de Vila-seca. Agafarà així el testimoni de l'actual exposició d'AntonI Tàpies, oberta el passat mes de març i que encara es pot visitar fins al 31 de gener. 

vastell 2 19 gener

Agustí Centelles, que va morir el 1985, va treballar com a corresponsal gràfic de guerra gairebé des de l'endemà de l'esclat a Espanya, el 19 de juliol dle 1936, i al servei de diversos mitjans i institucions, com la mateixa Generalitat de Catalunya. El seu llegat reflecteix l'espectacular cobertura de la Guerra Civil, sense precedents a l'època, tant des del punt de vista de la població com des de la visió dels soldats al front.

'Agustí Centelles, Testimoni d'una guerra, 1936-1939' es podrà contemplar fins al 19 de setembre en la segona proposta cultural de llarg recorregut per part de la Fundació Vila Casas al Castell de Vila-seca.