Segura aprova un pressupost de consens per unanimitat a Vila-seca


El govern en minoria de Pere Segura a Vila-seca ha aconseguit aprovar els pressupostos de l'any vinent amb 21 vots a favor, és a dir, amb el suport de tot el plenari. Els comptes han convençut els grups de l'oposició, que s'hi veuen reflectits a través de les seves propostes. I per unanimitat l'Ajuntament tira endavant uns números marcats per la despesa en clau de pandèmia i la municipalització dels serveis socials.

Més despesa social

El Ple Municipal de Vila-seca ha validat el pressupost del 2021 amb el suport de tots els grups municipals. L'Ajuntament comptarà amb 32,7 milions d'euros per afrontar un exercici complicat per l'impacte de la pandèmia i per fer front a més necessitats socials. Els comptes han agradat als grups de l'oposició perquè consideren que incorporen les seves aportacions. El govern atribueix el suport unànime al context de crisi actual i a la capacitat de diàleg de l'alcalde vilasecà.

Atenent a les derivades de la pandèmia. El pressupost té com a puntal la despesa en serveis socials. D'una banda, l'Ajuntament assumirà la gestió directa d'aquests serveis mentre que també en reforça els recursos. Es mobilitzaran prop de 2 milions i mig en Serveis Socials Bàsics i pràcticament un milió en el foment de l'ocupació.

El pressupost per al 2021 recull algunes demandes que s'han escoltat darrerament al Saló de Plens. Com per exemple, el catàleg de relació de llocs de treball, el reforç de la Policia Local amb noves places i més pressupost en vigilància de platges o el retorn de la Fira de Música al Carrer. També en la carpeta cultural, s'aposta per la dinamització del Castell i la continuïtat de la transformació del Celler Noucentista amb la previsió d'obrir-lo a partir del 2022.

En l'àmbit esportiu, es posarà fil a l'agulla a la planificació de la nova ciutat esportiva i l'ampliació de l'estadi municipal. També s'estudiarà la coberta de la pista poliesportiva del Colomí. Entre d'altres, el 2021 ha de permetre la posada en marxa d'un nou sistema de recollida de residus al Centre Històric i de minideixalleries per residus especials. Al barri de La Plana es treballarà per una nova connexió viària per vianants i ciclistes. Amb tot plegat, Pere Segura s'ha fet amb la confiança dels grups de l'oposició.  

Canvia't al 39 a la TDT