Vila-seca vol connectar-se amb Tarragona mitjançant un carril bici

Europa podria finançar una inversió per fer possible el desplaçament segur en bicicleta de Vila-seca a Tarragona.  La convocatòria d'ajuts FEDER entre el 2021 i el 2027 compta amb una dotació de 20 milions per finançar el 50% del cost de les actuacions. La Generalitat els vincula a projectes sobre dues rodes.

A través d'una moció, Vila-seca en Comú demana treballar amb el Consell Comarcal del Tarragonès, que també va mostrar-se favorable a l'aposta per projectes d'aquesta mena, i altres consistoris de la comarca per fer viable la transformació de l'antiga Nacional 340 i que arriba fins a Tarragona previ pas pel nucli de La Canonja.

 DDR Peça proposa carril bici fins a Tarragona

La instal·lació d'una via ciclista, també operativa per altres vehicles de tracció no motora, harmonitzaria una carretera que ha perdut rellevància des de la creació de la variant de l'A-7. Un pas més, diuen, perquè el cotxe deixi de ser imprescindible.

La proposta ja s'ha treballat internament amb l'equip de govern i altres grups polítics de Vila-seca i s'aprovarà en el ple telemàtic d'aquest divendres. El disseny del futur carril bici encara ha de definir-se després de descartar l'aprofitament del camí vell de la Canonja.