El FICVI tanca amb nota la cinquena edició

Sticker, del macedoni Georgi Unkovski, i Cómplices, de Rubén Guindo, s’han erigit en els grans triomfadors d’una cinquena edició del Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca que ha fet malabarismes per poder ajustar el programa als protocols sanitaris, cada cop més estrictes.

L’amenaça de la Covid-19 ha estat present durant els nou dies de festival, que ha hagut d’ajustar sobre la marxa la seva programació i aforaments a la normativa sanitària canviant i cada cop més restrictiva a mesura que avançava el festival. De fet, el guanyador del certamen, el macedoni Georgi Unskovski, per Sticker, no ha pogut desplaçar-se per a recollir el seu guardó. Sí que es trobava a la gala d’entrega de premis Rubén Guindo, que amb la seva proposta Cómplices es va endur l’altre gran premi del FICVI, el del públic.

Entre altres, el director Paco Ruiz, amb Maria, va endur-se el premi al millor curtmetratge nacional; Cármen Córdoba amb Roberto, el d’animació. Pel que fa al premi In-situ sobre treballs realitzats durant el festival a Vila-seca, el millor curtmetratge va se l’Últim botó, d’Alba Postigo. L’entrega de premis va posar el punt i final a nou dies intensos de projeccions amb les sales amb aforament limitat amb el cartell de complet penjat. Durant els últims nou dies, en el marc del FICVI, a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca s’hi han projectat més de cinquanta curtmetratges.