Vila-seca instal·larà càmeres de vigilància i adquirirà un dron per incrementar la seguretat als carrers

Les càmeres s'instal·laran a la plaça de l'Auditori Josep Carreres i, posteriorment, a l'entorn del castell i el campus educacional i esportiu. El consistori estudia implementar la mesura a altres indrets.

La plaça Frederic Mompou, situada just darrere de l'Auditori Josep Carreres, serà el primer racó amb càmeres de seguretat a peu de carrer a Vila-seca. Es preveu controlar així punts de possible conflictivitat per la seva situació, il·luminació o perquè simplement són un focus d'habitual afluència de persones.

Les càmeres de Frederic Mompou entraran en funcionament d'aquí a dues setmanes i serà el primer pas d'una mesura que tindrà continuïtat, com a mínim, a dos punts més. Així, poc després s'instal·laran també càmeres al Castell i el campus educatiu i esportiu. El cost del projecte ascendeix als 110.000 euros.

CASTELL

En la mateixa línia, l'Ajuntament ha adquirit un dron per a la Policia Local que permetrà filmació de delictes amb major eficàcia i celeritat. Són eines de detecció però també dissuasives. El procés de formació del tècnic responsable del dron ja ha començat per activar el servei properament