El món del cinema respon a la crida del festival FICVI

El FICVI manté el tipus tot i la crisi. El Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca ha rebut prop de 900 propostes d'arreu del món, una xifra molt similar a la de l'any passat en què el context era molt diferent. Els organitzadors ja han escollit les 50 més destacades, que es projectaran, enmig d'un ampli programa d'activitats, entre el 17 i el 25 d'agost.

39 curtmetratges de ficció i 11 d'animació, tots ells provinents de punts tan diversos com l'Iran, Regne Unit, Macedònia del Nord o Xile. És la cinquena edició del FICVI, ja adult i estable enmig de l'exigent calendari de festivals nacionals i internacionals. Rebre 898 obres de creadors de tot el planeta significa que Vila-seca no és una estrella fugaç per al sector. Especialment significatius els registres malgrat la COVID-19.

cinema

Josep Varo i Dan González, principalment, visionen totes les obres i escullen les millors. Admeten que mai es pot ser completament just i que moltes de les rebutjades també mereixien el seu lloc al FICVI. Un any més, l'essència del certament serà la secció 'In Situ', en què els participants hauran de dissenyar en 48 hores un curt a partir d'una temàtica concreta encara desconeguda. Com no podia ser d'una altra manera, l'agenda d'actes s'adaptarà a les exigències de seguretat sanitàries. L'Auditori de Vila-seca serà, de nou, l'epicentre del FICVI i on es projectaran les obres.

Encara amb detalls per definir una important aposta per l'streaming, del 17 al 25 d'octubre el festival comptarà, com sempre, amb diferents categories i repartirà prop de 10.000 euros en premis. En total, més de 600 minuts de projeccions cinematogràfiques.