Pla de xoc històric a Vila-seca per recuperar-se de la crisi del coronavirus

Acord entre tots els grups polítics per fer front a la crisi provocada per la COVID-19. Serà a través d'un modificatiu de crèdit de més de 10 milions, el més important de la història de la corporació que permetrà l'activació de mesures d'urgència econòmica, social i laboral. Es tracta d'un total de 10,6 milions d'euros, un 33 per cent del pressupost per aquest 2020, que sortiran de diferents romanents de tresoreria per a anar destinats a fer front a les conseqüències econòmiques i socials que deixarà la pandèmia de la COVID-19 al municipi.

El modificatiu, que aprovarà el plenari aquest divendres, permetrà conformar un nou Pla d'Impuls Municipal basat en tres eixos: L'impuls a l'acció social i a les famílies, l'impuls a l'activitat econòmica i l'impuls a l'ocupació i a la formació.

El que afecta l'àmbit econòmic serà el més important quantitativament, ja que s'emporta 7 milions del modificatiu, amb les inversions municipals al capdavant. Destaca un pla de millora dels vials municipals i de renovació del mobiliari urbà que s'emporta més de 3 milions d'euros. També millores als edificis municipals, moltes derivades de la reorganització necessària a partir d'ara, de 600.000 euros i actuacions en els equipaments esportius per valor d'un milió d'euros, incloent-hi el projecte de construcció d'un nou pavelló lleuger entre altres inversions.

vila seca 26 maig

Pel que fa a l'ajuda a les famílies, aquesta creix en gairebé 700.000 euros, sobretot en ajudes directes derivades de la COVID-19 i atencions assistencials de caràcter social, a les que es destinarà prop de mig milió.

Per últim es posa l'accent el foment de l'ocupació multiplicant per quatre els fons destinats a Plans d'Ocupació Municipal i treballant en la millora dels plans formatius en aquest àmbit.

Una sèrie de mesures que des del govern creuen són imprescindibles en un moment en què la vida dels ciutadans ha sofert un sotrac profund en tots els aspectes. Unes mesures que Segura creu que és molt possible siguin insuficients i que s'hauran d'ampliar en un futur. És per això que ha fet una crida a la resta d'administracions perquè obrin noves línies d'ajuts, especialment destinats a les famílies.