El servei de bus urbà de Vila-seca entrarà en funcionament a l'estiu

Una decisió que s'aprovarà al ple d'aquest divendres. L'alcalde Pere Segura va passar per TAC12 on va deixar caure que hi haurà una històrica modificació de crèdit acordada amb la resta de grups per fer front als efectes del coronavirus. Pel que fa als projectes estrella del mandat, diu Segura que no corren perill.

Els tràmits s'han allargat una mica més del previst i la crisi sanitària tampoc ha ajudat però, finalment, Vila-seca disposarà d'autobusos urbans a partir d'aquest estiu. Seran 27 parades, amb serveis diferents en temporada alta i baixa, i uniran tots els nuclis vila-secans. La majoria de trajectes connectaran amb La Pineda i La Plana per reforçar la mobilitat interna dels veïns i veïnes.

Pel que fa a l'alerta sanitària, es prepara un acord unànime de les forces polítiques per actualitzar les xifres pressupostàries. La variació no serà anecdòtica, al contrari: cal un reequilibri sense precedents per disposar d'eines que redueixin els efectes econòmics i socials de la COVID-19.

La restauració del Celler no perilla i Hard Rock tampoc perquè considera Segura que l'inversor ofereix confiança tot i les dificultats pel context derivat de la pandèmia.

pinedA

El màxim responsable consistorial admet que la incertesa marca el turisme però que cal fugir de la por i el dramatisme constant. Mentrestant, l'alcalde de Vila-seca reclama inversions a ADIF per adequar l'estació de trens, que ha experimentat un important auge d'usuaris arran del nou mapa ferroviari.

L'agenda cultural, a banda, s'adapta a les circumstàncies. Així, s'allargarà el termini expositiu de la primera mostra del Castell, dedicada a Joan Tàpies i se suspèn el Cós de Sant Antoni 2020, ajornat al seu dia per culpa de la pluja.