L'Exèrcit de Terra desinfecta la Residència Vila-seca

Ho ha fet avui i davant el greu brot de coronavirus que afecta la majoria d'usuaris del centre. L'Ajuntament va acceptar la proposta d'ajuda de la Subdelegació del Govern després de confirmar-se la mort de set residents.

La presència de l'Exèrcit de Terra a Vila-seca no ha generat el mateix impacte visual que el pas dels cossos militars pels Pallaresos d'ahir mateix. Bàsicament perquè aquest cop no hem vist cap vehicle característic de qualsevol exèrcit. Avui ha predominat el blanc dels equips de protecció individual per als especialistes que s'han endinsat en una de les grans 'zones zero' del coronavirus al Camp de Tarragona. La ràpida detecció dels positius al recinte va ser possible perquè Vila-seca va ser un dels primers municipis del territori que va dur a terme proves a tots els residents, un total de 77. D'aquests, 61 van donar positiu per COVID-19.

SENSE INDUMENTÀRIA MILITAR

L'actuació de l'Exèrcit de Terra ha comptat amb l'assistència de la Policia Local de Vila-seca. Les desinfeccions han estat constants els últims dies al centre sanitari però el consistori va creure oportú acceptar el cop de mà ofert des del govern espanyol per tal d'incrementar l'esforç. De dalt a baix, amb material específic per minimitzar qualsevol risc de contagi i camuflant així l'habitual indumentària militar, els equips d'emergència han actuat a cadascuna de les plantes de la residència per enllestir-ho avui.

Els familiars dels usuaris de la Residència Vila-seca disposen d'un gabinet de psicòlegs voluntaris instaurat per l'Ajuntament, que també va oferir l'Hotel Atenea Aventura, de l'avinguda Ramon d'Olzina, per encabir els treballadors que requerissin d'allotjament segur durant la crisi sanitària. De moment, però, no serà necessari obrir la instal·lació perquè els professionals ja s'han allotjat a altres equipaments de la zona habilitats pel departament de Salut.