16 positius de COVID-19 a la Residència Vila-seca

Ho ha confirmat l'Ajuntament després de la realització de proves diagnòstiques PCR d'alta fiablitat i que continuaran aquest cap de setmana. La direcció del centre ja ha informat a les famílies. Els usuaris es troben aïllats i cap d'ells presenta simptomatologia greu.

ES FARAN MÉS PROVES

Els PCR massius incrementen la xifra de casos i esvaeixen moltes de les sospites dels últims dies. L'opció de realitzar aquestes proves de manera pràcticament generalizada permet que Vila-seca pugui confirmar 16 casos a la seva residència amb la intenció de continuar amb els estudis d'altres residents durant les pròximes hores. La direcció del recinte ha informat l'alcalde de la confirmació dels positius per tal d'activar amb urgència les mesures de contenció del brot.

CAP ESTÀ GREU

Les tasques de desinfecció són diàries, però des d'avui s'accentuen amb l'ajut de la Delegació del Govern a Tarragona. Així, ja s'ha actuat en diverses habitacions i dependències de l'edifici. Unes accions de neteja intensiva que continuaran aquest dissabte. D'altra banda, el consistori ha ofert també a la Delegació la possibilitat de traslladar els residents que decideixi la direcció a un equipament hoteler del nucli urbà. De moment, però, els positius per COVID-19 romanen aïllats a la residència i sense símptomes greus.

El grup MUTUAM gestiona la Residència Vila-seca i compta amb un centenar de places públiques que depenen de la Generalitat de Catalunya. Abans de comunicar oficialment el brot, fruït de la disponibilitat dels PCR, s'ha informat prèviament les famílies dels afectats.