Les videoconferències apropen els residents de l'Institut Villablanca amb els seus familiars

L’estat d’alarma i el confinament afecta a tothom, però tots ho vivim a la nostra manera i ens causa sensacions diferents. El distanciament social i l’enyorança cap als familiars i amics, pot ser un dels sentiments més compartits. Les mesures excepcionals també les han adoptat les residències que han tancat portes per frenar el contagi del virus.

CONTACTE TELEMÀTIC

Mesures difícils de gestionar i, encara més, quan es tracta de centres d’atenció amb persones amb discapacitat intel·lectual com Villablanca. Aquí han fet un sobreesforç per proveir el centre del material necessari, però han pres decisions encara més compromeses com és la limitació de les visites dels familiars al centre.

El personal sanitari explica que suposa un enrenou emocional per a persones que requereixen d’atenció especial. Per això, el centre ha hagut d’implementar eines per cobrir aquesta mancança. La tecnologia permet retallar les distàncies amb tan sols dos telèfons mòbils. Mitjançant les vídeoconferències pacients i familiars es poden veure. De moment, el contacte és telemàtic, però tenen ben clar que és una situació temporal que aviat superaran.