El Castell de Vila-seca, referent històric del municipi

És un Bé Cultural d'Interès Nacional i va ser adquirit per l'Ajuntament el 2005. Des d'aleshores ha experimentat una rehabilitació exhaustiva fins a l'arribada de la Fundació Vila Casas.

El Castell de Vila-seca és un dels símbols feudals més importants amb els que compta el municipi. Va ser construït durant la repoblació del Camp de Tarragona per Ramon d'Olzina i posteriorment va ser adquirit primer per l'Arquebisbat de Tarragona i, ja al S.XIX per un cònsol holandès de nom Kies.

Els últims propietaris, i dels que se'n té més ampli record, van ser una família noble, els Sicart. De fet, el castell també és conegut amb aquesta denominació i es troba, precisament al carrer del Compte Sicart. Bona part dels terrenys del seu voltant també eren de la seva propietat i el mateix compte va impulsar la creació del Celler Cooperatiu, a tocar del castell.

Al castell hi vivien, per una banda els Sicart, i per l'altra, els masovers, també molt coneguts al poble i amb un nom força lligat a la vila, els Forasté.

Són anècdotes que ara, passats els anys, tornen a estar més vives que mai gràcies a la reobertura del castell i a la possibilitat de reviure la grandesa de l'època de la mà de la iniciativa municipal.