Vila-seca viu els actes centrals de la festa major de Sant Antoni

Vila-seca ha viscut aquest cap de setmana l'inici de la festa major d'hivern de Sant Antoni. El dissabte al matí la plaça de Voltes va ser el punt de sortida i d'arribada de la Cursa de Pallassos i Pallasses. A quarts d'onze del matí els infants, disfressats de pallassos, ja s'apropaven a la plaça amb ganes de córrer. Abans de la cursa, però, van passar pel taller de maquillatge, i també van crear ells mateixos els seus dorsals. Quan van estar tots llestos es va donar inici a la cursa, amb un recorregut carregat de sorpreses.


Cap a la tarda els infants van seguir sent els protagonistes i és que el correfoc petit va obrir la nit del foc pels carrers del municipi, de la mà del Ball de Diables Infantil de Vila-seca. Els més petits de la ciutat van poder gaudir del foc i les espurnes dels diables i bèsties de la seva alçada. La pluja no els va aturar, i el Ball de Diables va seguir el relleu, amb l'ajuda de quatre colles convidades: el Basilisc de Mataró, el Ball de Diables de Sant Quintí de Mediona, d'Esplugues de Llobregat i de Badalona. Van anar de des de la plaça de les Voltes fins a la de l'Estudi.

El cavall alat de Vila-seca, el ball de bastons, de gitanes i de cercolets i els gegants, són alguns dels elements de la cercavila del seguici tradicional d'elements festius i balls que ahir a la tarda va aplegar a centenars de persones pels carrers de Vila-sec. Es van concentrar al jardí del Castell, van passar pel carrer Comte de Sicart, fent parada i balls a la plaça de Voltes i posant punt final a la plaça de l'església. A més, també va comptar amb la participació dels Xiquets de Vila-seca.