El torró més llarg de Catalunya dona el tret de sortida de les festes nadalenques a Vila-seca

Enguany el dolç nadalenc ha mesurat 2020 centímetres coincidint així amb l'any que començarem en pocs dies. Una iniciativa que ja s’ha convertit en tradició i que divendres va aplegar centenars de persones a la plaça de l’església.

La pluja, suau però insistent, no va evitar que els veïns i veïnes de Vila-seca participessin en l’inici oficial de les festes nadalenques a la vila. El torró més llarg de Catalunya, amb tants centímetres com l’any que estrenarem en uns dies és l’excusa per començar a tastar el Nadal.

Al seu costat, una bona tassa de brou casolà i embotit, pa amb tomàquet i vi a raig. Un berenar-sopar ben complet que forma part d’una iniciativa de l’associació de comerciants i empresaris de Vila-seca, que donen a conèixer així alguns dels establiments adherits. Com ara els dos forns locals encarregats de fer el torró de crema cremada que es degusta en aquesta jornada.

Tampoc falten les nadales en aquest acte popular amb el Cor Petits Cantors i l’aula de cant del Conservatori de Música de Vila-seca. Enguany, però, la meteorologia va obligar als petits artistes a recollir-se dins l’església i la seva veu no va poder arribar a tots els assistents a la plaça, que tenien feina amb tants atractius culinaris.

La tradicional felicitació de Nadal, va cloure una jornada passada per aigua però igualment reeixida i que dóna pas a la intensitat d’actes programats al municipi per aquestes dates, destacant la representació dels Pastorets, el Parc de Nadal, el Concert de Sant Esteve o la cavalcada dels Reis Mags, entre d’altres.