41 propostes d'altíssim nivell per obrir dissabte una nova edició del FICVI

El Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca arrenca d'aquí a poques hores i s'allargarà fins a l'1 de desembre. Amb la creació d'un Premi d'Honor, la cita d'enguany ha rebut obres provinents de països tan diversos com Síria o el Japó.

És un petit tast amb el qual el ja veterà FICVI presenta la seva quarta proposta per reforçar Vila-seca com a seu estable del món del cinema a Catalunya. Existeixen molts festivals que rebin prop d'un miler d'obres com aquest, però pocs cuiden tan bé la qualitat del material presentat. La selecció de 41 curtmetratges, amb passis que arrencaran dissabte al vespre, és una garantia de diversitat i professionalitat. Així el FICVI ha guanyat prestigi dins l'àmbit.

El cinema no tan sols es projecta a les sales, també es crea als carrers del municipi gràcies al premi In Situ mitjançant el qual Vila-seca es converteix en un plató gegant de creació de peces audiovisuals inèdites. Aquest serà un dels premis a repartir, a més del de millor curtmetratge internacional, millor treball en espanyol, premi D.O Catalònia i millor curmetratge d'animació.

D'altra banda, es manté també el premi del jurat jove i el del mateix públic assistent, prop de 1.500 persones. En total es repartiran uns 10.000 euros. Les creacions podran veure's a l'Auditori Josep Carreras i també hi haurà espai per als escolars locals, de dilluns a dimecres, amb curts destinats als més petits. Un dilluns en què també es recordarà el Dia Internacional contra la Violència de Gènere.

El programa complet del FICVI pot consultar-se al web del festival i inclou també un taller de doblatge. La novetat, enguany, el Premi d'Honor, que recaurà en Pedro Solís, guanyador de 2 Goya i mestre del curtmetratge més guardonat de la història, 'Cuerdas', que també podrà gaudir-se al FICVI 2019. L'entrega de les distincions, diumenge i presentada per l'actriu Itziar Castro.