La FIM tornarà a Vila-seca el 2021 amb més pressupost: 250.000 euros

La desapareguda Fira de Música al Carrer de Vila-seca recuperarà l'esplendor dels seus anys daurats, Aquesta és la intenció de Decidim Vila-seca, que ha pactat amb l'equip de govern una partida ambiciosa per revifar el certamen l'any 2021.

Del 2000 al 2015 i durant 15 edicions, la Fira de Música al Carrer de Vila-seca va ser un aparador gairebé únic a Catalunya per a músics d'estils diversos i, la majoria d'ells, desconeguts per al gran públic. Anònims al seu dia com Manel o Pepet i Marieta, entre molts altres, van omplir el nucli històric del municipi de concerts i escenaris paral·lels.

Aquella idea que va captivar el panorama cultural va patir un canvi important en la seva última edició, la del 2015, amb reducció pressupostària inclosa, passant dels 180.000 als 80 euros. Impulsada pel Patronat Municipal de Turisme, la cita va desaparèixer de l'agenda el 2016, fins ara.

Des de llavors han estat moltes les veus que han reclamat el renaixement de la FIM, i aquest és un dels punts del acord marc pressupostari entre l'equip de govern i Decidim Vila-seca. La FIM reviurà el 2021 amb major pressupost, 250.000 euros que es repartiran entre els dos següents exercicis per cuinar la proposta sense pressa però amb ambició.

Consideren que la FIM té un grau de cohesió social impagable i que posiciona Vil a-seca arreu de Catalunya. I és que cada edició va comptar, al seu dia, amb més de 800 grups interessats a participar-hi.