Vila-seca contempla demanar una pròrroga per conservar la subvenció europea de la reforma del Celler

Els coneguts com a Fons FEDER obliguen a exercutar el 70% del projecte per a l'espai noucentista abans del novembre del 2020 i el principal grup de l'oposició, Ciutadans, alerta que els 2 milions de l'ajut continental corren perill.

Des de l'equip de govern afirmen que el projecte és sòlid i que l'oposició de part del saló de plens no ajuda a l'hora d'engegar una iniciativa que vol transformar el Celler per a usos principalment culturals.

Fa pocs dies es van completar sessions informatives als veïns per tal d'explicar com serà el futur d'un recinte aixecat, un segle enrere, per l'esforç humà i econòmic de molts pagesos de l'antic poble. Conservarà la seva essència original amb noves funcionalitats. Des de Ciutadans, però, creuen que els 2 milions d'euros del FEDER poden pedre's i que el pressupost de 9 milions es quedarà curt, es dispararà i hipotecarà el futur.

Des de el govern, però, consideren que els diners es rebran perquè demanar una pròrroga a la data d'execució de gran part del projecte, fixada al novembre del 2020, és possible.

Aquesta nit Vila-seca debatrà una modificació de crèdit de 7 milions per finançar les despeses corresponents a l'execució del projecte de restauració. A la comissió informativa Decidim va abstenir-se, vots suficients per tirar-ho endavant al ple.