El bus urbà de Valls serà gratuït

L’autobús urbà de Valls serà gratuït a partir del mes de gener. L’equip de govern de l’Ajuntament de Valls ha anunciat la voluntat de modificar les ordenances per aplicar aquesta mesura a partir del mes de gener de 2020. Ja el passat mandat es van ampliar les bonificacions a famílies amb dificultats econòmiques i també es va aprovar la gratuïtat per al col·lectiu de jubilats. Precisament la bona acollida d’aquestes mesures, que s’ha traduït amb un notable augment de viatgers (l’any passat es va superar els cent mil usuaris), ha incentivat la decisió d’ampliar la gratuïtat a tots els usuaris.

L’Ajuntament calcula que l’operació tingui un cost d’uns 15.000 euros a l’any. Confia que la mesura permeti ampliar el nombre d’usuaris habituals, com ja va passar amb la implantació de la gratuïtat per als jubilats. De moment, el servei mantindrà horaris i les tres rutes actuals, tot i que depenent de l’impacte de la mesura, aquests es podrien ampliar.

La proposta que entrarà en vigor el mes de gener pretén fomentar la cohesió urbana entre barris a Valls i també incentivar l’ús del transport públic i reduir l’ús del vehicle privat, rebaixant d’aquesta forma les emissions de CO2. De fet, la mesura es provarà entre el 16 i 22 de setembre. Coincidint amb la setmana de la mobilitat sostenible que es celebra a nivell europeu el bus urbà de Valls serà gratuït.

D’altra banda, també emmarcat dins els actes d’aquesta setmana sostenible, el diumenge 29 de setembre Valls celebrarà la 30a edició de la Festa de la Bicicleta amb la intenció de superar els 800 inscrits que han pedalat les últimes edicions.