Valls estrena el nou parquet del Joana Ballart

El nou parquet del Joana Ballart és una realitat. Les plantilles del Club Bàsquet Valls ja treballen sobre la nova pista que s'inaugurarà oficialment aquest dissabte amb la presentació del planter i el partit de Lliga Catalana EBA del primer equip masculí.

Caldrà adaptar-se al nou color del pis basquetbolístic vallenc. El pas dels anys, una dècada i mitja, va aportar l'especial tonalitat vermellosa a l'anterior parquet, marca de la casa dels compromisos del Club Bàsquet Valls. Però el canvi era necessari. Amb una inversió de 90.000 euros s'ha enllestit a temps per a l'inici de la temporada i prové de Suècia: els experts afirmen que és de la mateixa qualitat que el que utilitzen els conjunts ACB. La superfície d'actuació ha estat de gairebé 1.000 m² i el nou parquet, de faig massís, té 22 mm de gruix.

L'existència del Fornàs ha permès que les sessions d'entrenament del Club Bàsquet Valls no s'hagin aturat. És la segona gran obra que experimenta el Joana Ballart en poc temps i després de la remodelació com a seu del tenis taula dels Jocs Mediterranis. El primer partit es jugarà dissabte entre els locals i el Club Bàsquet Salou en l'última jornada de la primera fase de la Lliga Catalana EBA a les 19 hores. Prèviament es presentarà el planter.

Possible gràcies a les regidories d'Esports i Equipaments Municipals, aquesta no serà l'última actuació al Centre Esportiu Municipal del Vilar perquè continuen les obres de construcció de la futura pista sobre l'antiga piscina.