Valls gaudeix de l'inici de la vuitena etapa de la Vuelta

Una de les curses ciclistes de major renom internacional ha confiat de nou en la capital de l'Alt Camp com a seu del començament d'una etapa sis anys després de l'anterior cop.  La sortida s'ha realitzat a les 13 hores davant del pavelló Xavi Tondo. 

Gran ambient el viscut aquest dissabte al migdia a Valls amb motiu de la sortida de la vuitena etapa de la Vuelta España. La cursa ciclista més prestigiosa en l’àmbit estatal i una de les tres grans del món del ciclisme ha tornat a la capital de l’Alt Camp sis anys després que hi fes parada. L’indret escollit per donar inici a l’etapa no podia ser un altre: el passeig President Tarradellas, davant eel pavelló que porta el nom del ciclista vallenc Xavi Tondo, mort l’any 2011, i que segueix molt present en dies tan especials com avui.

Aquesta prova esportiva mobilitza prop de 3.000 persones, entre ciclistes, personal dels equips i organitzadors. Un dia intents per a molts vallencs, però especialment per a un exciclista nascut a Valls, Miquel Àngel Iglesias. Participant en la Vuelta España entre el 1984 i 1991 i múltimple guanyador de les metes volants ara es troba a l’organització de la cursa i és un dels màxims artífexs de l'aposta per Valls com a seu d'una sortida.

167 quilòmetres de recorregut amb una etapa de mitja muntanya que té el Port de Montserrat, de segona categoria, com a principal al·licient i amb meta final a Igualada.