A Valls, Torredembarra i Constantí s'ha pogut votar al llarg del matí

La normalitat ha estat la tònica general en les poblacions de Valls, Torredembarra i Conctantí excepte algun centre que no ha pogut obrir per problemes informàtics
Encara era fosc i a l’escola Eugeni d’Ors de Valls ja hi havia unes 200 persones. Moltes eren dins, al pati del centre, i d’altres, fora, a les portes de l’escola. A primera hora ha passat una patrulla dels Mossos d’Esquadra, però no hi han intervingut. A l’interior, a poc a poc, s’han anat aplegant més persones i quan s’acostaven les 9 del matí han format ja una cua, preparats per votar. Però tot i que les meses s’havien constituït, no han pogut començar a votar perquè el sistema informàtic no funcionava. És una situació molt similar a la que s’ha viscut a l’antic hospital de Sant Roc. En aquest centre a les 10 han pogut començar a votar, però el sistema funcionava de forma intermitent i, per això, les votacions s’anaven interrompent. Tot i això, a poc a poc, els ciutadans han pogut anar votant.
Entre els que han votat, l’alcalde de Valls, Albert Batet, que ho ha fet a les 11 del matí i a l'antic hospital de Sant Roc. Ha destacat l'afluència de ciutadans als col•legis electorals i ha condemnat les intervencions de les forces de seguretat. Ha fet una crida a la calma i a la tranquil•litat.
També han pogut votar a Torredembarra. A les nou del matí, normalitat al col•legi Antoni Roig i cua quilomètrica per votar en un dels punts amb major nombre de votants de la localitat. Arriben els primers votants. Durant un quart d’hora tot funciona amb normalitat, fins que es comencen a detectar els primers problemes amb les connexions telemàtiques. Un problema que retarda també l’obertura d’un altre dels col•legis de Torredembarra, el de l’Escola L’Antina, de la zona de Baix a Mar, punt on l’alcalde de la localitat, Eduard Rovira, fa cua per poder votar. Els problemes de connexió, però, mantenen els votants a les portes del centre. Per l’alcalde, la recepta és clara. Paciència. Ho diu mentre critica la resposta policial a d’altres punts de la geografia catalana.
Finalment s’obren les portes. Crits d’entusiasme entre les persones que esperen el seu torn i aplaudiments cada cop que apareix per la porta una persona que ha pogut exercir el seu dret a vot. A poc a poc, amb lentitud, però després d’una llarga espera, a dos quarts d’onze el sistema funciona i les urnes es comencen a omplir.
A les portes del col•legi, paciència i entusiasme relatiu confiant que la normalitat es mantingui.
A Constantí, aquest és l’únic punt de votació, l’IES Constantí, i centenars de persones esperen el seu torn per votar. El sistema també cau i han estat un parell d’hores aturats per problemes de connexió, però sobre les 12 les votacions s’han reactivat. A Constantí, l’única presència ha estat la de dos Mossos d’Esquadra però no hi ha hagut cap intervenció policial.