La Bisbal obre la segona quinzena d'agost amb Gamma Extra

La intensa segona quinzena d'agost castellera va començar amb força ahir dijous a La Bisbal, on la Colla Vella i els Castellers de Vilafranca van descarregar castells de Gamma Extra i la Joves la tripleta màgica.

Després d'uns anys on els intents fallits prenien massa protagonisme, l'exigent carrer del Doctor Robert va viure aquest dijous una diada de la Festa Major de La Bisbal on la Gamma Extra va tornar a ser la protagonista.

Ho va ser de la mà d'una Colla Vella que ja d'entrada va voler enllestir el principal repte del dia, descarregar el segon 5d9 amb folre de la temporada rosada i de tot el món casteller. Una supercatedral que van haver de treballar després de la carregada. A partir d'aquí, i amb dues setmanes molt intenses per davant, la Vella va completar la diada reforçant el seu domini en els dos castells bàsics de nou  i en el pilar de set folrat, abans d'afrontar l'estrena de nous castells de Gamma Extra dissabte vinent al Catllar.

L'altre castell de la Gamma Extra de la jornada el van descarregar uns Castellers de Vilafranca que continuen complint objectius abans de Sant Fèlix, tot i que ho fan amb un treball al límit poc habitual. Així va ser amb un 2d9 emmanillat a la segona ronda en què les manilles van haver de treballar al límit, de la mateixa manera que el tronc va haver de salvar la situació en el 4d9 amb folre amb què van obrir plaça. Van tancar l'actuació amb el 3d9 folrat i amb un pilar de set amb folre que va quedar només en carregat.

I qui també va complint els objectius que es marca i cada cop amb més solvència és una Joves de Valls que va completar la primera tripleta màgica del curs. Els vermells van descarregar sense problemes tant els dos castells bàsics de nou com el 5d8 que havia quedat carregat la setmana passada a Llorenç. Van tancar l'actuació amb el sempre segur pilar de set folrat, que continua esperant el moment per a ser de vuit pisos.

L’actuació la van completar els locals Bous de la Bisbal que van descarregar el primer 4d7 del curs.