El concurs per la gestió del Museu Casteller queda desert

El Museu Casteller de Valls suma un nou retard. El concurs per gestionar aquest equipament ha quedat desert. Aquesta concessió preveia externalitzar aquest servei durant 10 anys per un valor de poc més de 7 milions d'euros. Ara s'iniciaran de nou els tràmits per una nova licitació.

La manca d’empreses interessades en la gestió del Museu Casteller de Catalunya condicionarà un nou retard en la posada en marxa d’un equipament que s’esperava poder obrir durant l’estiu. La nul·la resposta -cap empresa va oficialitzar la seva sol·licitud- al plec de clàusules establert pel consistori vallenc per externalitzar el servei amb una concessió de 10 anys de durada per un valor de poc més de 7 milions d’euros, ha obligat la mesa de contractació, ara fa un mes, a haver de declarar nul·la la convocatòria en un decret que preveu també iniciar de nou els tràmits per a una nova licitació.
A banda del revés en el contracte de la gestió del Museu, el ritme de treball en la instal·lació de l’equipament que li ha de donar contingut també provoca cert recel entre els grups de l’oposició. De fet, el PSC va advertir en l’últim plenari que ja s’haurien d’haver completat.
Des de la bancada socialista també es va demanar la justificació d’un increment del cost dels treballs aprovat el 24 de maig en una de les últimes juntes de govern del passat mandat. L’acord modifica el preu dels treballs incrementant en 300.000 euros el cost de l’obra.
L’acord aprovat en junta de govern preveu un increment de 150.000 euros en concepte de subministraments, i 125.000 més per a l’obra d’adequació de l’edifici, als quals també se’ls ha de sumar l’IVA que els pertoca. En total, el cost del museogràfic del Museu Casteller i les obres d’adequació de l’edifici arribaran gairebé als 2 milions d’euros.