El ple de Valls ratifica el repartiment de carteres del govern amb crítiques de l'oposició

El consistori vallenc ha aprovat aquest divendres el cartipàs al Ple Municipal, fruit del pacte entre Junts per Valls i ERC-Compromís per Valls. El govern s’ha quedat sol en la defensa del repartiment de regidories i les retribucions als regidors. Així, l’organigrama s'ha aprovat amb 12 vots a favor i 8 en contra i és que la idea de renovació amb la qual s’ha presentat l’acord de govern no ha convençut a cap dels grups de l’oposició.

El PSC, la CUP i Ciutadans van afirmar en les intervencions al plenari que el pacte és continuista perquè, més enllà d’alguna cara nova, no hi veuen cap més novetat. A més a més, tampoc consideren que en el nou govern existeixi una organització transversal, més aviat creuen que cada partit treballarà pels seus propis mèrits, tenint en compte la rivalitat que han mostrat en campanya. Per tot plegat, creuen que és un pacte de conveniència.

D’altra banda, les forces de l’oposició també van criticar l’augment dels sous i la incorporació de més càrrecs de confiança.

Junts i ERC-Compromís reediten l'acord de govern a l'Ajuntament de Valls

Els portaveus del govern van sortir al pas per justificar les retribucions i els assessors, consideren que oferiran més musculatura a l’administració local. Des del govern es nega que existeixi fragmentació en la forma de funcionar que es planteja i defensen que s’obre una nova etapa amb nous lideratges i nous projectes. Prèviament al ple, les dues formacions van presentar el pacte i van signar l'acord per governar l'Ajuntament de Valls fins al 2023.