Tombet i elements de foc protagonitzen el final de festa a Valls

Valls va tancar la seva Festa Major en un últim dia en què el protagonisme va recaure en els més petits, amb el Tombet del Poble, i també en les bèsties de foc i els diables.

L'última tarda de la Festa Major de Valls es destina, en bona part als més petits. És el dia en què el seguici infantil pren els carrers del Barri Antic. 

Actualment el formen un total de 13 elements, incloent-hi la canalla de les dues colles castelleres, després del creixement exponencial que ha patit els últims anys amb la irrupció de les dues rèpliques del Gegantó i la Gegantona, de la mà de l'EMD de Picamoixons, i també de la inclusió de l'Àliga Petita per tancar-lo.

El Bouet de Valls és també un dels elements incorporats recentment al seguici petit. També relativament modern és també el Ball de Pastorets; elements i balls que han enriquit un seguici infantil que ja comptava amb drac petit i diables, ball de gitanes, de bastons i de la primera i amb la Mulasseta

Tots ells van ballar de forma conjunta a la plaça del Blat amb l'entrada de l'Àliga en un final de festa consolidat i seguit per un públic nombrós, una de les característiques que ha valorat l'organització de les festes.

Mentre la Moixiganga donava per finalitzades les festes tancant la capelleta votiva dedicada a Sant Joan ubicada a la Muralla, el ritual del fi de festa vallenc es tenyia de llum i estrèpit. Era la traca final del periple festiu protagonitzada pels elements de foc del seguici cerimonial. 

Drac, Bou de Foc i diables de Valls van ser els encarregats d'apropar els vallencs i vallenques fins al piromusical de final de festa al Fornàs guiant-los amb les espurnes que escopien les seves forques fins allí.