Sant Joan obre la porta a la Gamma extra de la mà de la Colla Vella

La Gamma Extra ja ha arribat al món casteller i ho ha fet coincidint amb l'inici oficial de la temporada al Camp de Tarragona, la diada de Sant Joan. Va ser a la plaça del Blat on la Colla Vella va completar el 2d9 amb folre i manilles, castell que feia gairebé quatre anys que se li resistia. La Joves va tenir en el 3d9 amb folre el seu millor castell. 

Sant Joan va poder veure aquest dilluns a unes colles vallenques que, cadascuna a la seva velocitat, van aprofitar la Festa Major per a evolucionar en la seva temporada, tot i que sense arribar al màxim dels seus programes inicials.

És el cas d'una Colla Vella que va tornar a mostrar que continua sent la colla més en forma del món casteller, i l'única ara mateix capaç d'enfrontar-se a tres castells de nou pisos en una mateixa actuació a aquestes alçades de temporada. Així, tot i diverses baixes d'última hora, va poder començar la diada descarregant el cinquè 3d9 folrat de la temporada. Va ser en aquest moment quan els rosats van encara el primer gran repte del curs, un 2d9 emmanillat que no descarregaven des de la temporada 2015. Un 2d9 que van haver de treballar, però que van completar per obrir el camí de les manilles aquest curs al món casteller. Després d'haver de descartar el 5d9 folrat per una nova baixa, la Vella va acabar l'actuació descarregant el seu primer 4d9 amb folre del curs i el pd7 folrat, tancant així de manera satisfactòria el primer tram de la temporada.

Al seu costat, la Colla Joves va començar el seu Sant Joan saldant el seu principal compte pendent d'aquest inici de curs i descarregant el primer 3d9 amb folre de la temporada. Ho va fer millorant un encaix entre folre i terços que va tornar a veure's en dificultats en el següent repte de la jornada, el 4d9 amb folre, del que els vermells van acabar fent dos intents desmuntats. Entremig d'aquests van descarregar el seu castell bandera aquesta temporada, el 3d8 amb el pilar. Van completar amb el 2d8 i el pd7 folrats una actuació de contrastos per als vermells.

Unes colles vallenques que ja s'havien vist les cares la nit abans en una Diada de Completes on va destacar el 3d9f de la Vella com a millor castell. Un castell que no va poder completar una Joves que va tenir en el 3d8 amb el pilar la seva millor estructura