Tot a punt per un Sant Joan que vol tornar a ser de Gamma Extra

Aquest cap de setmana Valls tornarà a ser l'escenari de l'inici oficial de la temporada castellera amb la diada de Sant Joan, i com sempre, ho farà en directe a través de TAC12. Tant la diada de Completes de la nit anterior com la del migdia del dia de Sant Joan es podrà seguir íntegrament a la Televisió Pública del Camp de Tarragona. Una actuació de Sant Joan que pot veure els primers castells de Gamma Extra de la temporada.

Després d'un inici de temporada sense grans consecucions ni estridències, en consonància amb el que està passant a la resta del món casteller, les dues colles vallenques arriben a Sant Joan amb la intenció de mesurar el seu estat de forma de cara al tram important del curs i això implica enfrontar-se als primers castells de la Gamma Extra.

És el cas d'una Colla Vella que enfronta la temporada postvictòria al concurs de Castells amb la intenció de continuar liderant el món casteller i això passa en primer terme per un Sant Joan que té damunt la taula fins a cinc castells de la gamma extra on triar. Els més probables, el 4d9 amb folre i pilar i el 5d9 amb folre, tot i que sense descartar castells emmanillats com el 2d9 o el pilar de 8. La carta més ambiciosa però és la d'un 2d8 sense folre que no s'ha descarregat mai per Sant Joan i que els rosats ja han completat aquesta setmana a local del Portal Nou.

Un 2d8sf que també podria entrar en el programa d'una Joves que el va carregar l'any passat per Sant Joan, però els canvis obligats al tronc li resten opcions de cara a aquest dilluns. Una Joves que només ha descarregat un castell de Gamma Extra per Sant Joan, un 2d9 emmanillat que és, juntament amb el pilar de vuit, el gran objectiu vermell de cara a dilluns, a més de descarregar els primers castells de nou pisos d’enguany, després de carregar dues vegades el 3d9 amb folre

Un castell de 9 de la Joves que podria arribar ja a la diada de Completes, on no n'han descarregat mai cap. Tant Completes a la nit del dia 23 com sant Joan a la una del migdia del 24, en directe, com sempre a través de TAC12