La mostra de cultures i la trobada gegantera serveixen de preàmbul de la Festa Major de Valls

A les portes de la seva festa major, Valls ha aprofitat el cap de setmana previ als dies centrals de la mateixa, per Sant Joan, per anar obrint boca. Un preàmbul festiu fonamentat entre altres per la Mostra de Cultures que impulsa el Pla de Cohesió Local, i també per la tradicional trobada de gegants que organitza la colla gegantera El Calçot i que enguany ha aplegat una desena de colles a la capital de l’Alt Camp.

Segons dades de l'Idescat de l'any passat Valls és una ciutat que compta amb un 13% de persones nouvingudes entre els seus veïns. Amb voluntat de fomentar la seva integració al municipi i d'apropar les seves realitats culturals, des del Pla d'Inclusió Local s'impulsa anualment una mostra de cultures que aplega col·lectius residents a Valls que ofereixen tallers, tastets gastronòmics dels països d'origen i música.

La comunitat gitana de Catalunya, i representants del Marroc, Gàmbia, Senegal, Romania, Colòmbia i Xile van ser presents en una trobada al Pati que per segon any consecutiu se celebra el mes de juny per incorporar la proposta al ritual festiu de Sant Joan.

De fet, en un cap de setmana de preàmbul de la festa major de Valls, també hi va haver espai per un altre tipus de mostra, en aquest cas, més tradicional. La colla gegantera El Calçot va celebrar la seva 21a trobada gegantera, que anualment aplega a la capital de l'Alt Camp gegants d'arreu, però especialment de les colles properes a la comarca de l'Alt Camp. Enguany, una desena de colles, escollides també ambla voluntat que els gegants del Calçot els puguin tornar la visita.

En aquesta edició la cercavila va alterar el seu recorregut habitual. Els gegants es van concentrar a la plaça del Carme i van passejar-se pels carrers del nucli històric de Valls per tancar la trobada a la plaça del Blat, on tots els gegants convidats van ballar alhora per cloure la jornada.