Dolors Farré comença en minoria al capdavant de l'Ajuntament de Valls

Dolors Farré ja és oficialment la nova alcaldessa de Valls. Ha estat escollida només amb els vots favorables de la seva formació i començarà el mandat en minoria, a l'espera d'una possible reedició del pacte de govern dels darrers anys amb Esquerra

La constitució de l'Ajuntament de Valls dibuixa un consistori on per primera vegada hi ha més majoria de dones, començant per la nova alcaldessa de la ciutat, Dolors Farré. La candidata de Junts per Valls ha tret partit de ser la força més votada per erigir-se en la nova alcaldessa de Valls. També gràcies a què la resta de grups han facilitat el nomenament votant els seus propis candidats evitant qualsevol opció de teixir una majoria alternativa. Ja amb la vara d'alcaldessa, Farré ha reivindicat la necessitat de forjar consensos amplis per fer front als reptes de ciutat.

Una petició que es pot entendre també com a resposta potser també a la demanda de generositat d'Esquerra-Compromís per Valls, l'única formació que no ha presentat candidatura i ha optat per l'abstenció a l'hora d'escollir alcalde i amb la qual Farré negocia un pacte de govern. Cartanyà ha deixat entreveure en el seu discurs els punts mínims que l'haurien de fonamentar.

Més enllà de la recerca de pactes, el PSC de Rosa Maria Ibarra ha explícitat de forma notoria el seu malestar perquè la situació de país ha servit d'escut a les formacions sobiranistes per excloure el seu equip de les converses per formar govern.

Qui sí que ha estat temptejada per Junts per Valls ha estat la CUP que ha aprofitat el plenari de constitució de l'Ajuntament per convidar el grup majoritari a governar en minoria i buscar consensos amplis de ciutat.

El consistori vallenc també ha estrenat nova representació. És el cas de Ciutadans, que ha entrat per primer cop al plenari vallenc. Ho ha fet reclamant específicament treball i consensos per fer front a les necessitats de la ciutat tot i que el seu discurs ha derivat més enllà del municipalisme.

Cristina Laíz, igual que els components del PSC s'ha limitat a prometre el càrrec, sense afegitons; a diferència de les forces sobiranistes majoritàries al consistori vallenc. Farré, igual que la resta de components de la seva formació ha promès el càrrec afegint-hi que el seu govern serà fidel al mandat de l'1 d'octubre. Esquerra-Compromís per Valls ha reclamat treballar per implementar la República Catalana, una fórmula similar a l'emprada pels components de la CUP.