Dolors Farré serà investida a Valls sense pacte de govern

Valls tornarà a tenir alcaldessa, la segona de la historia del consistori vallenc des de l’arribada dels ajuntaments democràtics. La candidata de Junts per Valls, Dolors Farré podrà fer valer en l’acte d’investidura dels ajuntaments la força de ser l’opció més votada. Haurà d’assumir però l’alcaldia en minoria beneficiant-se, entre altres, de la presumible abstenció d’Esquerra-Compromís per Valls, que no presentaria candidatura i amb qui la força liderada per Farré treballa per reeditar el pacte vigent aquesta legislatura entre convergents i republicans.

Durant l’última setmana les dues formacions han negociat els fonaments d’un pacte estratègic per garantir un govern estable, però de moment, no hi ha pressa per acabar de tancar definitivament l’acord.

Després de la investidura les dues formacions tindran encara un mes de coll per definir l’hipotètic pacte abans que s’esgoti el termini legal per oficialitzar el nou cartipàs. Junts per Valls també va temptejar la CUP, amb qui va reunir-se per comparar programes, però els anticapitalistes ja han anunciat que presentaran candidatura i es votaran a si mateixos.

Serà la mateixa postura que adoptaran els socialistes de Rosa Maria Ibarra, a qui tan Junts com Esquerra han apartat de l’equació de govern. També testimonial serà la presència per primer cop d’una representant de Ciutadans al consistori vallenc, amb un regidor a qui les matemàtiques han atorgat un paper residual en la presa de decisions.