Valls reconeix la tasca local de quatre persones i una entitat

Rafel Castells, Francesc Fàbregas, Àngela Rull, o Àngel Solé. Noms propis a Valls, en el reconeixement de la ciutat als seus veïns il·lustres. Amb un altre nom propi, el d'Albert Batet, en el seu últim acte oficial com a alcalde.

Quatre vallencs més i una entitat han ampliat enguany el volum de guardonats amb el títol de Reconeixement de la Ciutat de Valls. Són ja 27 persones i quatre entitats les que han rebut l’homenatge de l’Ajuntament per la seva tasca envers la ciutat. Uns títols recuperats durant els governs d’Albert Batet, que justament amb aquest acte d’entrega dels reconeixements ha tancat el seu periple com a alcalde de Valls posant els guardonats com a exemple a seguir.

De fet, l’estima per la ciutat ha estat el principal argument dels homenatjats i també la principal recepta d’aquests per fer créixer la capital de l’Alt Camp. És el cas del secretari de la Cambra de Comerç, Rafel Castells, a qui se li va reconèixer la seva participació en la implantació d’esdeveniments com la Firagost o la Festa de la Calçotada; o també del director del setmanari El Vallenc, actualment president de la premsa comarcal a Catalunya, a qui se li va reconèixer, a banda de la seva tasca professional, també el seu activisme a diferents entitats de la ciutat, que el van portar a ser un dels impulsors de la recuperació de la Setmana Santa.

Ara que per primer cop, al plenari vallenc hi haurà més dones que homes, el consistori també ha reivindicat el paper de la dona recordant la tasca d’Àngela Rull, una de les dues dones que van formar part del primer Ajuntament de la democràcia.

El moment emotiu de l’acte ha arribat amb el reconeixement a títol pòstum del cuiner Àngel Solé, considerat l’ambaixador de la cuina del calçot arreu, guardó recollit per la família.

L’últim dels títols de reconeixement ha recaigut en l’Associació Egueiro, que amb seu a Valls és pionera a Catalunya en el desenvolupament de programes de rehabilitació de drogodependències. És l’única entitat homologada per al compliment de mesures penals alternatives i actualment, també ha posat els seus immobles a disposició per acollir a la capital de l’Alt Camp menors no acompanyats.