Més color al Barri Antic de Valls: "Florits" deixa empremta amb dos murals


L’Associació del Barri Antic ha celebrat aquest diumenge "Florits. Art al barri" enguany amb un canvi notable, i és que han deixat enrere el format de concurs d’intervencions artístiques efímeres per passar a decorar dues façanes amb murals permanents de grans dimensions.

Un d’ells ha estat obra de l’artista convidat, Berni Puig, mentre que l’altre ha estat pintat de forma col·lectiva sota la direcció dels artistes locals Xavier Cendrós i Medir Cucurull.  Amb aquest gir de la proposta, les dues intervencions entren doncs a formar part del paisatge quotidià del centre històric.

També van pintar els més petits, es va fer una ruta de dones vallenques, jocs tradicionals per als infants i un vermut musical. Després de totes les activitats, un centenar de persones van seure a taula per dinar. I és que l’altre gran propòsit era omplir d’activitat la zona de l'aparcament del carrer Sant Antoni al llarg de tota la jornada, això tampoc vol ser cosa d’un sol moment, sinó que l’associació treballa per omplir de vida el barri.

L’associació no només renova el format de “Florits” sinó que també estrena equip al capdavant dels 150 socis que formen l’entitat. Noelia Ferré, Lourdes Quintero, Esperança Amill i Núria Cardona integren la nova junta. Ho fan amb ganes de continuar la feina feta, però amb l’objectiu d’executar les accions que s’han estat gestant aquests anys.