Marta Galimany es desplaçarà a Doha per adaptar-se a les condicions extremes del Mundial

La marató es disputarà de matinada, el 27 de setembre, al Qatar, amb temperatures superiors als 30º. La vallenca iniciarà dilluns una estada de set dies a la zona per conèixer el circuit i les seves particularitats.

Si tracem una línia impossible entre el Fornàs de Valls, espai d'entrenament de la Marta Galimany, i el port de Doha, seu de la marató del Mundial, la distància existent és de gairebé 5.000 quilòmetres.

En avió és major però també es triga menys. Ho comprovarà dilluns l'atleta local, quan arrencarà una setmana de preparació al Qatar i en companyia de dos tècnics i quatre atletes més. Ella és l'única que disposa de la mínima exigida i gràcies al registre de 2:30:14 signat a Holanda, el passat abril.

Plata a la Mitja Marató de Tarragona 2018 i bronze europeu a la marató per equips, és una maratoniana novell de dia però especialment de nit. Perquè la cursa mundialista del 27 de setembre arrencarà gairebé de matinada per fer front a la calor i la humitat. La previsió d'avui vora les 24 hores és de 33 graus. I a la tardor serà molt similar, afectant el rendiment i uns bioritmes acostumats a la llum solar. Seran sis voltes de recorregut que s'estudiaran ara en aquesta visita prèvia que s'allargarà fins al diumenge.

Abans de volar, Galimany correrà també a Espanya, a Tudela, i durant el Campionat d'Espanya dels 10 quilòmetres, aquest diumenge.