El Museu de Valls rep un lot d'obra d'Anton Català Gomis

El Museu de Valls ha ampliat el seu fons artístic amb la incorporació d’un paquet de treballs de l’artista alcoverenc Anton Català Gomis. El lot rebut inclou esbossos dels seus treballs murals, xilografies i gravats. Anton Català va destacar pels murals, una desena dels quals es troben escampats per diversos emplaçaments de la capital de l’Alt Camp.

El Museu de Valls amplia el seu Fons artístic amb la inclusió d’un conjunts de cartrons, esbossos preparatoris per a pintures murals, 176 gravats al boix i 282 xilografies impreses de l’artista alcoverenc Anton Català Gomis. El paquet d’obres correspon a un lot cedit per les filles de l’artista, que va destacar per una obra mural que té una desena d’exemples escampats per la capital de l’Alt Camp, entre ells, el mural que presideix l’actual sala de govern de l’Ajuntament, on s’ha dut a terme la signatura de la donació. L’artista va treballar especialment a la comarca de l’Alt Camp.

Entre l’obra que ha rebut en donació el museu vallenc hi trobem disset cartons corresponents a vuit de les obres murals que l’artista va dur a terme a Valls. D’altra banda, el Museu també ha rebut diverses orles per a goigs, ex-libres i estampes nadalenques. La major part de l’obra de l’artista, que va viure entre 1910 i 1971 és posterior a la guerra civil i de temàtica religiosa, ja que va treballar per la reconstrucció d’esglésies malmeses.