Valls afronta unes municipals obertes i incertes

Durant el matí del diumenge electoral, els candidats de les formacions que es presenten a Valls han exercit el seu dret a vot. Tots demanen participació entenent que aquestes municipals incertes i obertes han de definir el model de ciutat dels propers anys

La candidata de Junts per Valls, Dolors Farré ha votat a dos quarts de dotze al cèntric col·legi electoral de Sant Roc. Ho ha fet per primer cop com a aspirant a l’alcaldia de Valls liderant un nou projecte que vol donar continuïtat a la proposta capitanejada per Albert Batet els últims deu anys. Farré ha fet una crida a la participació perquè siguin la ciutadania qui decideixi el futur model de ciutat.

Precisament, el candidat millor situat per disputar-li l’alcaldia a Farré en les eleccions municipals més obertes i incertes dels últims anys a Valls, Jordi Cartanyà, ha votat al mateix col·legi que aquesta pocs minuts abans. Acompanyat dels principals pilars de la seva llista, el líder d’Esquerra-Compromís per Valls ha fet una crida a tenyir de groc les urnes.

Ester Huguet, la candidata de la CUP, que podria ser determinant depenent de l’aritmètica que deixi la jornada electoral, ha votat al col·legi Jaume Huguet a dos quarts d’onze. Els cupaires reclamen participació ciutadana més enllà d’aquesta jornada electoral.

La candidata socialista, Rosa Maria Ibarra, per la seva banda, ha arribat al seu col·legi electoral, la Residència Alt Camp, a tres quarts de dotze del migdia. Allí ha fet una crida a la votació per guanyar un poble sense intolerància, ha reclamat, després que aquesta nit la seva seu a Valls hagi estat atacada amb pintura groga i purins.

El popular Francesc Caballero, que defensa un regidor al plenari vallenc, ha estat el més matiner a votar. Després de vint anys exercint aquest serà l’últim cop que el veterà polític municipal es podrà votar a ell mateix. Ja ha anunciat que aquesta és l’última vegada que es presenta com a candidat a l’alcaldia.

A banda dels cinc partits amb representació al consistori, a Valls també es presenten enguany per primer cop Podem i Ciutadans. A la capital de l’Alt Camp hi ha disset punts de votació.