Valls inicia la campanya més renyida de les últimes legislatures

A Valls, els diferents partits que es presenten van escollir principalment el Pati com a punt d’inici de la campanya electoral amb l’enganxada del primer cartell. Allí s’hi van trobar Junts per Valls i ERC-Compromís, que es disputen l’alcaldia. També va iniciar la campanya en aquest punt el PSC, mentre la CUP va optar per endinsar-se simbòlicament al Barri Antic, i el PP, situar el seu punt de partida al passeig de l’Estació.

La campanya a Valls es presenta com la més renyida dels últims anys. Sense la concurrència de l’actual alcalde, Albert Batet, Junts per Catalunya, la llista liderada per Dolors Farré treballa per aconseguir retenir l’alcaldia. Ho fa partint d’una premissa en què la candidata promet plena dedicació a la ciutat, 'Valls al 100%'.

El principal adversari de Farré en la lluita per retenir l’alcaldia serà el seu actual soci de govern, Esquerra Republicana. La llista republicana, en coalició amb Compromís i encapçalada per Jordi Cartanyà aspira a guanyar la vara d’alcalde i trencar amb setze anys de governs d’arrel convergent a Valls. Cartanyà vol seduir amb el lema 'Estem per tu'.

La tercera força de l’actual Ajuntament, la CUP, que va iniciar simbòlicament la seva campanya al cor del Barri Antic, creu que podria ser determinant per formar govern. Els cupaires confien si més no a mantenir els tres regidors actuals i després d’anys a l’oposició poder fer un canvi de paradigma i treballar des de dins per canviar la pel·lícula.

Per darrere de les llistes independentistes, actualment majoritàries a Valls, el PSC lluitarà en aquestes eleccions per mantenir i, en la mesura del possible incrementar, el seu espai. Els socialistes confien poder tornar a ser determinants per generar un canvi i construir, fent cas de l’eslògan de campanya, 'El Valls que volem'.

L’última de les forces que es presenten amb representació al consistori és el PP. Repeteix com a candidat Francesc Caballero, el més veterà dels caps de llista. El líder popular es presenta per sisena vegada argumentant que vol ser la veu de Valls.

Els principals aspirants a l’alcaldia de Valls han iniciat ja la campanya més incerta i intensa de les últimes legislatures.