Junts per Valls proposa ajuts per fomentar el talent creatiu

Junts per Valls ha escollit l’entorn de l’edifici històric de la Biblioteca Popular per presentar el seu argumentari en matèria de cultura. La llista encapçalada per Dolors Farré dibuixa propostes que volen incentivar la capacitat creativa individual i reforçar el paper d’equipaments com la biblioteca i el Museu de Valls.

Junts per Valls proposa en el seu programa electoral obrir una línia d’ajuts a la creació amb la voluntat de donar cobertura als artistes locals i fomentar la creativitat artística. Preveuen també que les residències artístiques que ja es duen a terme els últims anys al Teatre Principal es puguin ampliar a altres dependències culturals com la biblioteca o el museu, per donar cobertura a altres disciplines creatives. És un dels principals arguments de les polítiques culturals del grup, que defensa la continuïtat d’un model que ha posat en valor, diuen, el patrimoni cultural i festiu de la ciutat potenciant i fomentant la participació a les festes de Sant Joan i Santa Úrsula.

Des de Junts per Valls es destaca la importància que ha de tenir el posicionament del Museu Casteller, però s’incideix també en l’ampliació del Museu de Valls, que asseguren, a banda de poder encabir al seu espai expositiu un de permanent dedicat als artistes locals, també s’ha de concebre com un equipament que aculli també altres espais expositius a diversos iindrets de la ciutat sota el seu segell. L’obertura intensiva de la biblioteca, també en horari nocturn, durant les èpoques d’exàmens é suna altra de les propostes que contempla el programa electoral de la formació encapçalada per Dolors Farré.