Fomenten l'ús de la bicicleta entre els alumnes dels instituts

L’Ajuntament de Valls fomenta l’ús de la bicicleta als instituts de la ciutat en el marc de la setmana de la mobilitat sostenible. La iniciativa busca conscienciar els alumnes, al temps que també es treballa per adequar els espais públics de la ciutat per a la circulació d’aquest vehicle sostenible.

Aprofitant la celebració de la setmana de la mobilitat sostenible i segura, l’Ajuntament de Valls a apostat per promoure l’ús de la bicicleta entre els alumnes dels instituts de secundària de Valls.  Ho ha fet a través de xerrades i tallers de mecànica oferts per professionals del món de la bicicleta, com Miquel Àngel Iglesias o Xavi Marcos. En total, setze xerrades a tots els centres vallencs, com és el cas del Narcís Oller. Tot per transmetre una idea clara.

La voluntat, inocular als alumnes de secundària els beneficis de desplaçar-se amb bicicleta fins al centre educatiu i fomentar l’ús d’aquest vehicle sostenible, especialment per a recorreguts inferiors a cinc quilòmetres, seguint les recomanacions d’entitats i institucions vinculades al foment de les pràctiques saludables i sostenibles.


Malgrat els esforços però, l’ús urbà de la bicicleta a Valls encara està lluny d’estar normalitzat. En aquest sentit, els esforços de l’Ajuntament es centren ara en l’habilitació d’espais que facilitin la mobilitat en bicicleta. És el cas de la zona de pacificació establerta dins el barri antic de Valls o la via compartida al tomb de Muralles, projectes als quals, a principis de l’any vinent s’hi afegiria un carril bici que uniria el barri antic amb el polígon industrial.

Mentre s’estudia l’itinerari més segur i adequat per habilitar aquest carril bici, els vallencs tindran una nova oportunitat de reivindicar els beneficis d’aquest transport sostenible amb la celebració de la 28ena edició de la bicicletada popular, diumenge vinent, a les onze i des del Pati.