El ple de Valls aprova el nou POUM per unanimitat

Recentralitzar la ciutat al voltant del Barri Antic i recuperar els torrents com a espais verds són alguns dels principals objectius del nou POUM de Valls, que el plenari vallenc va aprovar aquest dilluns de manera definitiva. Una aprovació feta per unanimitat i amb el compromís de tots els grups per vetllar pel seu compliment.

Cinc anys després de la seva aprovació inicial el ple de l'Ajuntament de Valls ha tornat a ratificar, aquest cop de forma definitiva, el consens unànime que impregna el nou Pla d'Ordenació Urbanística de Valls, que substituirà l'anterior pla general, que datava de l'any 1988. El mateix director de l'equip redactor del POUM, Sebastià Jornet, va defensar les virtuts d'un pla estratègic que, com a grans pilars, vol recentralitzar la ciutat al voltant del Barri Antic i recuperar els torrents com a espais verds. Arguments avalats per un premi Catalunya d'urbanisme que també ha aplaudit una oposició que ha fixat els principals retrets al govern per un retard en l'aprovació del document que ha contribuït a la pèrdua d'elements patrimonials que el POUM pretenia protegir durant aquest període de dilació, com pot ser el cas dels Molls de l'estació.

A banda de les 150 al·legacions rebudes i la trentena d'estudis sectorials elaborats durant aquests últims cinc anys, des del govern s'ha justificat que durant aquest període ja s'ha treballat en la línia estratègica que marcava el document i s'ha avançat en diverses matèries.

A banda d'aprovar per unanimitat el document, el plenari també l'ha blindat amb l'aprovació d'una moció posterior en què tots els grups es comprometen a vetllar per correcta aplicació d'aquest pla estratègic de futur per la ciutat.

El plenari ha servit també per concretar els criteris que han definit les intervencions que es realitzin a la muralla de Valls, a través d'un document consensuat que els identifica; i també garantir a través d'ajudes la gratuïtat del transport escolar per a alumnes dels nuclis de Picamoixons, Fontscaldes i Masmolets que s'hagin de desplaçar a Valls.