Els alcaldes de Valls i Torredembarra, citats a declarar

Els alcaldes del territori estan rebent ja les citacions judicials per declarar sobre la seva implicació a l'1 d'octubre. El primer serà l'alcalde de Valls i diputat Albert Batet, dimecres a Barcelona. Dijous declarà, entre d'altres, el de Torredembarra. Citacions que els han arribat avui mateix, després que dissabte participessin a l'acte unitari dels alcaldes que donen suport al Referèndum, convocat al Palau de la Generalitat i a l'Ajuntament de Barcelona. Un acte on per cert, també hi era present el president de la Diputació i alcalde de Vila-seca, Josep Poblet. Pel que fa als contraris, aquest dimarts els socialistes celebraran a Tarragona un acte de suport al seus alcaldes que rebutgen el Referèndum.

L'alcalde de Torredembarra, el de Valls i també l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, van ser alguns dels més de 700 alcaldes catalans que dissabte van participar a l'acte de suport del món municipal al Referèndum, a Barcelona. Un acte on novament els alcaldes van mostrar el seu suport al dret a decidir aixecant les bares d'alcaldia. Entre els participants, l'alcalde de Vila-seca, que hi assistia tot i no haver manifestat un suport explícit amb el Referèndum però haver deixat clara la seva aposta pel dret a decidir.

8 municipis dels 22 del Tarragonès donen suport clar al Referèndum, i almenys 3 més col·laboraran. S'hi oposen Tarragona, Salou i Constantí, entre d'altres. A l'Alt Camp es podrà votar als llocs de sempre en 20 dels 23 municipis. Els altres hi col·laboraran i només Vallmoll s'hi oposa. A la Conca també només 1 Ajuntament dels 22, el de Conesa, no col·laborarà.