La UE Valls puja a Primera Catalana

El 5-2 davant la Cultural Torreforta confirma l'ascens matemàtic quan queden encara sis jornades. Els tarragonins, en canvi, segueixen en zona de descens a Tercera Catalana.

No s'ha complert encara un any des que la UE Valls va baixar a la Segona Catalana tot i l'espectacular segona volta de temporada. El mal inici va ser la condemna d'un equip reviscolat lentament des de l'arribada a la banqueta de Joan Antoni Pallarès amb la Lliga ja iniciada. Però aquella base la base de l'èxit actual. Tot i la important transformació experimentada per la plantilla durant l'estiu, acabar en dinàmica positiva a Primera Catalana va permetre arrencar la Segona amb l'optimisme recuperat. I, atenció perquè els vallencs no perden des del 2 de setembre; va ser en la jornada 1: imparables.

Que la UE Valls pujaria era qüestió de temps des de fa unes quantes jornades. El Catllar, etern segon enguany, va centrar-se en la defensa d'una plaça que el permetria disputar la promoció. Avui calia guanyar per assolir l'objectiu a casa, al Vilar i davant l'afició. I el partit ha estat una autèntica festa local gairebé des de l'inici. 

23 minuts ha trigat el conjunt de l'Alt Camp a obrir la llauna dels de Ponent gràcies al gol de Cesc des de l'àrea gran. Just abans del descans, al 44', Plana ha aconseguit el 2-0 connectant amb encert una sacada de córner. Al minut 65', el Torreforta ha entrat de nou en la lluita pel partit amb el 2-1 de Nacho Rodríguez però la reacció vallenca ha estat rapidíssima i Kuku ha marcat el 3-1. Ell mateix ha rubricat la sentència virtual en una contra al minut 75', i Miranda ha ampliat l'avantatge amb el 5-1 al 85'. El Torreforta ha tancat l'electrònic amb el 5 a 2 de Bioko (87'). 

Mentre que els locals tornen un curs després a la màxima divisió del futbol de Catalunya, els tarragonins s'allunyen a nou punts de la possible salvació a Segona Catalana. La Lliga s'aturarà durant la Setmana Santa i tornarà el 28 d'abril amb el Vila-seca-UE Valls i el Torreforta-Móra la Nova.

Estadística del partit:

http://fcf.cat/es/acta/1819/futbol-11/segona-catalana/grup-6/2cat/valls-ue-a/2cat/torreforta-cdc-a