Esparreguera - CB Valls (80-77)

Guanyava de 17 quan ha començat el quart període però els locals han remuntat. Els vallencs segueixen sense salvar-se amatemàticament a la Lliga EBA per culpa de la victòria posterior del Calvià.

El resultat és cruel però és l'únic que importa quan queden tan sols, ara, dues jornades de fase regular. El domini del CB Valls ha estat constant i inesperat després d'arribar a Esparreguera amb un balanç de tres derrotes consecutives. A més, la pista de l'acabat de pujar a la categoria, la gran sorpresa del curs, és una de les més dures. Un Esparreguera que segueix amb opcions de disputar la fase d'ascens a la LEB Plata i que ha aixecat un partit gairebé perdut.

El parcial de 28 a 8 a les acaballes eclipsa la resta d'un duel en què els visitants han experimentat una clara millora respecte a jornades anteriors. Molt segurs des de la línia de tirs lliures (21/26) i des de la zona de dos (54%), l'assignatura pendent és encara el triple... Un malson: 4 de 20. Més enllà d'aquesta estadística puntual el CB Valls ha plantat cara en tots els àmbits, també a la pintura i liderat pel veterà Alejandro Alba, amb 16 punts i 13 rebots. Bons números, també, d'Oriol Besora amb 21 punts. Però avui tampoc ha pogut ser.

Des de la banqueta de l'Alt Camp es queixen d'una possible permissivitat arbitral envers l'Esparreguera, un rival contundent que sempre juga al límit. Prèviament ha estat el conjunt local qui també ha qüestionat les decisions dels col·legiats d'aquesta jornada. El Calvià no ha punxat a Martorell i la salvació encara no és matemàtica amb un triomf de marge sobre els balears. Caldrà esperar a dissabte quan el CB Valls rebrà el Cornellà al Joana Ballart.

Fitxa del partit:

http://competiciones.feb.es/estadisticas/Partido.aspx?p=2015610&med=0