El Museu Casteller programa les seves primeres activitats

A manca de conéixer la data oficial de la seva obertura, el Museu Casteller de Valls ja ha programat les seves primeres activitats. Es duran a terme durant els mesos d'abril i maig al llarg del Barri Antic i volen apropar el coneixement del món casteller al públic familiar.

Mentre els operaris treballen en la implementació de la tecnologia i les eines que configuraran  de l'espai expositiu del Museu Casteller de Catalunya, fase final del procés de construcció d'aquest equipament situat al cor del barri antic de Valls, ja es podrà gaudir al carrer d'un tast de la voluntat didàctica i pedagògica que pretén oferir la instal·lació.

Durant els mesos d'abril i maig s'han programat quatre activitats gratuïtes dirigides a infants i públic familiar que tindran com a eix el fet casteller. Són activitats didàctiques dissenyades per Joana Virgili i impulsades per Expertus Turismo y Ocio que a través de jocs endinsaran als assistents en el món casteller. Activitats que també podrien tenir continuïtat a l'interior del futur Museu Casteller.

Les activitats es realitzaran durant diversos caps de setmana d'abril i maig a les places de l'Oli i Pilar Prim (davant la biblioteca). També durant la diada de Sant Jordi. Tot i que són activitats prèvies a l'obertura de l'equipament, no s'espera que aquest es pugui inaugurar el mes de juny.

En l'últim plenari del consistori vallenc ja es va aprovar el model de gestió de futur equipament, que es regirà per una concessió administrativa. Un dels últims tràmits necessaris per posar en funcionament un equipament concebut amb voluntat de revifar el Barri Antic de Valls.